Vores ambitioner, da vi skabte vores velkendte Dorotea bestik, var skyhøje. Vi ønskede at forene høj funktionalitet med et klassisk, genkendeligt æstetisk udtryk, som ville tiltale forbrugeren. Og vores mission lykkedes. Vores Dorotea bestik blev en nutidig klassiker.

Dorotea bestik historien og passionen

Hos Gense ved vi, at vores kunder ofte går op i gastronomi, lækre råvarer og værktøjer af høj kvalitet. Derfor er vores produkter også altid designet med den høje kvalitet og brugervenlighed for øje. De lækre detaljer skal sidde lige i skabet, uanset om der er tale om vores Dorotea bestik eller vores øvrige produktsortiment. Vi går ind for, at vores produkter skal være en visuel nydelse og forblive smukke i mange år fremover.

Dorotea bestik adskiller sig ved at have en solid og gedigen form, som er tydelig, men blød. Dorotea bestik har en fuldendt balance, der giver harmoni til enhver bordopdækning.

Bag Dorotea bestik står den anerkendte kunstner Monica Förster, en af Sveriges mest anerkendte designere med kunder fra hele verden. Navnet stammer fra Försters fødeby, Dorotea, i det nordlige Sverige. Her var opvæksten præget af en stor interesse for måltidet og det dækkede bord, da hendes far var en af Sveriges mest anerkendte kokke. Monica Försters design kendetegnes af en gennemtænkt enkelhed uden overflødige detaljer.

Vi har samlet vores smukke Dorotea bestik i en flot gaveæske med 16 dele og bestik til 4 personer. En gaveæske med Dorotea bestik kommer med 4 spiseskeer, 4 bordgafler, 4 bordknive og 4 kaffeskeer. Alle skabt i matpoleret 18/8 rustfrit stål, der tåler opvaskemaskine.

Bag om Gense

Gense stammer helt tilbage fra 1856. Dengang producerede vi hverken Dorotea bestik eller andet bestik for den sags skyld. I de første år producerede Gustav Eriksson kakkelovnslåger og kaffebrændere. I 1885 udvidede produktionen til også at producere nikkelvarer og sølvvarer, f.eks. kaffeservice og lysestager. I de efterfølgende år blev fabrikationen udvidet betydeligt, og i 1915 begyndte Gense at producere kuvertartikler og bestik i sølv. Det gør vi stadig den dag i dag, hvor vi har adskillige bestikserier designet i sølv, men vi har udvidet med et stort produktsortiment i stål, herunder blandt andet det velkendte Dorotea.

Gense har siden 1982 været udnævnt til Kongelig Hofleverandør til det svenske kongehus, og i 2009 designede den svenske prins Carl Philip Bernadotte et sølvbestik for Gense, der fik navnet CPB 2091.Dorotea enviro

Ønsker du mere information, kan du altid få fat på os via +45 36 13 09 90 eller ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.