Før brug

Genses Le Gourmet støbejern er brændt og behandlet med soyaolie fra fabrikken for at give et godt grundlag for produktets levetid. Det vil dog være idéelt at give produktet olie de første 5-10 gange for at opretholde kvaliteten i produktet. Ved madlavning skal produktet derfor have fedtstof de første 5-10 gange for at mætte støbejernet, og det frarådes derfor at tørstege de første par gange.

Vask dit støbejernsprodukt af i varmt vand. Skyl grundigt, og tør produktet af med et viskestykke/klud, så det fremstår helt tørt. Produktet skal nu smøres ind i madolie (evt. rapsolie). Kom olie på et stykke køkkenrulle, og dup produktet. Olien skal nu have lov til at sidde og trænge ind i produktet.Stbejern

Efter brug

Vask aldrig støbejern med opvaskemiddel og brug desuden ikke ståluld eller anden hård metal, da dette vil svække kvaliteten på produktet væsentligt. Kun støbejern som er emaljeret, tåler opvaskemiddel, men emaljeret støbejern har fået en overfladebehandling, og du vil derfor ikke få den fulde effekt, som råt støbejern giver til madlavningen. Såfremt der er madrester, som ikke kan tages af, kan man med fordel komme vand i gryder/pander og herefter give det et opkog, så vil madresterne oftest være lettere at fjerne.

Det kan opleves at madresterne sidder god fast, men desto mere støbejern bruges, desto bedre bliver det at bruge og rengøre - såfremt produktet får olie de første 5-10 gange. Vedligehold desuden med olie i ny og næ, afhængig af hvor ofte produktet bruges. Stil aldrig støbejernsproduktet hvor det er fugtigt, da dette kan skabe svagheder og rust. Tør altid produktet helt af, stil det evt. over varmen, og varm panden/gryden af, så fordamper vand og fugt. Ved hyppig brug får du den bedste kvalitet og størst glæde af dit støbejernsprodukt, da det bliver bedre desto mere det bliver brugt - men husk olien!