Sølv lysestager

Der er noget særligt æstetisk ved sølvlysestager. De fleste almindelige lysestager indbyder til en hyggelig stemning, så snart vægen er blevet tændt og de små flammer står og svajer i luften. Men med sølv lysestager er der bare noget ekstra særligt. De pryder et bord på en måde, hvor man ved at der er kræset for udtrykket.

Man kan vel næsten sige, at sølv lysestager giver et lidt eksklusivt præg, samtidig med at det giver en særlig indikation om, at der er tale om nordisk design, hvor vi i særlig grad har tendens til at bruge rene og klare linjer.

Hos Gense er vi stolte af at forhandle de smukke Cohr sølv lysestager. Den eksklusive produktserie er designet af Carl M. Cohr, der overtog sin faders guldsmedeforretning i Fredericia helt tilbage i 1887. Det hele startede med en række sølvskeer som blev solgt i de jyske købstæder, men i løbet af blot en halv snes år var værkstedet oppe på 16 mand og blev til den største sølvvarefabrik i Skandinavien.

Gense købte rettighederne til Cohr mange år efter, men vi anvender stadig de samme værktøjer som dengang og producerer bestik og sølv lysestager på vores fabriksanlæg i Eskilstuna. Vores dygtige sølvsmede gør en dyd ud af, at levere et unikt produkt hver gang, og de elegante sølv lysestager vil pryde ethvert hjem.

Pudsning af sølv lysestager

Sølv lysestager og sølvtøj er atter blevet moderne gennem de senere år, og i mange danske hjem er man begyndt at pynte bordene med sølvtøj, kobber, bronze og messing. Den gamle stil og charme er blevet in, og er med til at give rummet en mere hyggelig stemning. Men hvordan passer man bedst på det fine bestik og de smukke lysestager?

Når der skal pudses sølv lysestager, bestik med mere er det vigtigt at huske på at hver pudsning slider på sølvet. Derfor er det vigtigt at vælge produkter og metoder, der er så skånsomme som muligt.

Skal de fantastiske sølv lysestager fra Cohr vedligeholdes anbefaler vi at der investeres i et flydende sølvpudsemiddel, som påføres i små mængder på en blød klud. Ved at vælgende det flydende sølvpudsemiddel og kun påfører i små mængder, vil du minimere sliddet på dine sølv lysestager, og samtidig vil du undgå at gnide rundt i overflødigt, indtørret pudsemiddel.

Er dine sølv lysestager blevet matte og triste?

Det kan ikke undgås at sølv lysestager og andre materialer i sølv med tiden vil blive matte og triste at se på. Det skyldes at metallet angribes af den ilt som er i rummet, hvilket giver den grimme overflade, der fører til pudsning af sølvtøjet.

Man kan gøre en del for at forebygge matte sølv lystestager med mere, så vi starter med forebyggelsen.

  • Brug lysestagerne så meget som muligt. Det kan virke sært, men jo mere du bruger dit sølvtag af forskellig art, jo bedre vil du automatisk pleje det og dermed afhjælpe den skade det tager af iltningen.
  • Når sølvtaget ikke bruges, bør du pakke sølvlysestager med mere så iltfrit som muligt. Det kan for eksempel gøres ved at pakke sølvet i fryseposer, men husk først at pakke det ind i syrefrit silkepapir eller i nyvaskede bomuldsklude. Luk fryseposen tæt, således at der opstår en indpakning, som mindsker ilttilførslen.
  • Et andet forebyggende råd er at afhjælpe svovlbrinter og svovldioxid. Det gøres ved at have en lille skål aktivt kul stående ved sølvtøjet. Det aktive kul reagerer med svovlforbindelserne, og beskytter sølv lysestagerne.

Er det alligevel først sket at dine sølv lysestager trænger til kærlig pleje, eller har du købt nogle gamle sølv lysestager på et loppemarked, så kan du genopfriske dem på flere måder.

Læg dine sølv lysestager i en balje beklædt med aluminiumsfolie, hæld lidt soda over og tilsæt kogende vand, så det dækker sølvet helt. Lad sølv lysestagerne ligge i et par minutter eller til det anløbningerne er væk. Skyl efter med lunket vand og poler efter med en blød klud.

Et andet husmorråd til at friske sølv lysestager op er at foretage samme manøvre som herover, men med salt i stedet for soda. Dette vil dog typisk kræve en længere liggetid i blandingen.

Man kan også give sølv lysestager nyt liv ved at ligge dem i en balje med natron (Natriumhydrogenkarbonat), salt og eddike. En tsk. Salt og en tsk. natron blandet med en halv kop eddike. Vær forsigtig, da eddiken sætter gang i en større reaktion. Derefter tilsættes kogende vand til det dækker sølvtøjet. Denne behandling bør kun tage kort tid, afhængig af hvor slemt anløbent sølvtøjet er. Brug en tang eller lignende til at tage sølvtøjet op igen. Færdiggør derefter som i den første metode.

soelv lysestager

 


Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via  +45 43 46 25 44 eller ved at skrive til  Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..  

X

Sommerferie lukket u. 29-30!

Vi holder sommerferie lukket i uge 29-30.
Der vil derfor være forlænget leveringstid på ordrer lagt i denne periode.

Sidste chance for bestilling er torsdag d. 19. juli.