Hvad er støbejern? Og hvorfor er en støbejernspande et af de mest brugte redskaber i professionel madlavning? Støbejern har utallige fordele og ikke mange ulemper. Dette gør støbejern til et sublimt valg for alle, der tager deres madlavning seriøst. Både på proffessionelt- og hobbyniveau.

Støbejern - Oprindelsen

Første gang støbejernet i dets reneste form kom til Europa, var i Sverige kort før det 15.århundrede. Her havde man den første højovn i Europa, hvor der blev brugt diverse plader af støbejern til forering af ildstederne. Gryder er ikke det eneste, støbejern er blevet brugt til gennem tiderne. I gamle dage blev det for det meste brugt som konstruktionsmateriale.

Fordelene ved støbejern

    • Alsidig i brug - En støbejernspande kan anvendes til samtlige varmekilder. Den kan altså både bruges til madlavning i ovnen, såvel som til induktion.
    • Ingen materialerestriktioner - De fleste af os er opvokset i et køkken, hvor vi er blevet fortalt, at vi ikke må bruge forskellige redskaber til diverse pander, og at vi skal passe på, ikke at ridste almindelige pander med metalredskaber. Med en støbejernspande er det ikke noget, man skal bekymre sig om. Eftersom den ikke er overfladebelagt, kan den tåle alle slags køkkenredskaber, selv metal.
    • Kan tåle ekstreme temperaturer - En støbejernspande er det, de fleste kokke bruger til at stege bøffer med. Den kan tåle en ekstrem høj temperatur, og er ideel til at kreere gode stegeoverflader på kødet.
    • Optimal fordeling - Vi kender alle problemet med ujævn varmefordeling på en almindelig pande, som gør det svært at få det ønskede resultat. En støbejernspande har en perfekt fordeling af varme på hele panden, hvilket gør det nemmere at opnå det ønskede resultat.

Gode råd til vedligeholdelse af støbejern

Det er yderst vigtigt at vedligeholde din støbejernspande. Det er dog hverken tidskrævende eller svært, men blot en vanesag. Ved at vedligeholde dit støbejern, holder det betydelig længere tid, og du kan have gavn af din pande i mange år. Vi har samlet gode råd til vedligeholdelse af støbejern her.

Pander enviro 

Ønsker du mere information kan du altid få fat på os via +45 36 13 09 90 eller ved at skrive til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.